Thiam nieuwe ambassadrice Unicef

Nafi Thiam is de nieuwe ambassadrice voor Kinderrechtenorganisatie Unicef. Dat maakte ze vandaag zelf bekend op een persconferentie. De olympisch kampioene in de zevenkamp wil ijveren voor onderwijs voor elk kind in de wereld.

Thiam zit momenteel volop in de examens. Maar voor deze bekendmaking legde ze haar boeken Geografie graag even aan de kant. “We zijn allemaal gevoeliger als het om kinderen gaat en ook opleiding vind ik heel belangrijk. Als ik kan helpen door mijn steentje bij te dragen, dan doe ik dat met plezier.”

Onze landgenote blikte ook even terug op haar knappe winst in Götzis, het officieuze WK meerkamp. Ze haalde toen 7.013 punten, slechts twee atleten deden ooit beter. Thiam blijft met de voeten op de grond. “Het is ook mogelijk dat ik nooit meer 7.000 punten haal. Ik weet dat het Europees record (7.032 punten) mogelijk is, maar ik ga er geen obsessie van maken.”

Deze zomer is Nafi Thiam topfavoriet voor het WK in Londen. “Ik heb in Rio goud gewonnen, maar ik heb geen ticket gekregen waarmee je voor de rest van je carrière gouden medailles kan verzamelen. Ik zal nooit teleurgesteld zijn met een zilveren of bronzen medaille als ik weet dat ik het hoogst mogelijke heb gedaan.”