Gokwet wordt grondig verstrengd

De regels voor de gokindustrie in ons land worden een pak strenger. Daarover heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag een wet ondertekend. Iedereen die wil spelen op speeltoestellen in café’s, moet zijn identiteitskaart tonen. Zo moeten minderjarigen uitgesloten worden, en worden mensen ook beter beschermd tegen een gokverslaving.

“Een gokverslaving doet men dikwijls jong op en heeft en enorme impact op de financiële situatie van een persoon”, zegt Geens aan VTM NIEUWS. Daarom komt er nu een verstrenging.

Online gokwebsites
Voor online kansspelen als Unibet, Napoleon Games en spelwebsites wordt de wet strenger. Ze mogen geen reclame meer maken op andere websites of tijdens de uitzending van sportwedstrijden op televisie.

Meer inspraak voor gemeentebestuur
Bovendien zorgt Geens er met de nieuwe wet ook voor dat het aantal speeltoestellen in de café’s wordt beperkt. De toestellen zullen niet meer toegankelijk zijn voor minderjarigen en andere uitgesloten spelers. De gemeentebesturen krijgen meer inspraak over de plaatsen waar speeltoestellen geïnstalleerd worden. Wedkantoren moeten bovendien aan meer vergunningsvoorwaarden voldoen.