De Wever over Peeters: "Europa is droef einde"

“De kiezer zal mij ooit wegsturen.” Daar is N-VA-voorzitter Bart De Wever van overtuigd en dat vertelt hij in ‘Alloo Bij’. De Wever zegt dat elke politieke carrière een beetje droevig eindigt, en ziet in Kris Peeters daar een levend voorbeeld van. “De Romeinen zouden gezegd hebben: ‘Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open’”, haalt De Wever uit.

Luk Alloo gaat in ‘Alloo bij Bart De Wever’ geen enkel thema uit de weg. Zo wil Alloo heel graag weten wat De Wever zou doen in het leven, mocht hij geen politicus zijn. “Dan zou ik heel graag reizen organiseren voor mensen die echt geïnteresseerd zijn. Naar sites waar echt dingen gebeurd zijn en daar dingen proberen overbrengen”, legt hij uit.

Volgens De Wever is het daarvoor nog alleen wachten op zijn pensioen. En dat pensioen komt er volgens de N-VA-topman sowieso, wanneer de kiezer hem wegstemt. “Dat is het lot van elke politicus: het eindigt nooit mooi.”

Geopende aders
“Er zijn geen uitzonderingen”, gaat De Wever verder. “Het eindigt altijd een beetje droevig. Kijk nu naar Kris Peeters, die de Europese lijst moet trekken: dat is een droevig einde, als vicepremier. Iedereen weet, dat is eigenlijk uw pensioen. De Romeinen zouden gezegd hebben: ‘Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open, u bent niet meer nodig.’ En nu word je naar het Europees parlement gestuurd”, haalt De Wever hard uit naar zijn voormalige uitdager voor de Antwerpse sjerp.

Kris Peeters verblijft op dit moment in het buitenland en was niet bereikbaar voor een reactie.

De volledige aflevering van 'Allloo bij' ziet u vanavond om 21.45 uur op VTM.