Calvo: "Niet Nederlands maar taal van geld is belangrijkste voor N-VA"

Kristof Calvo (Groen) kwam deze middag zijn nieuwe boek ‘Leve Politiek’ voorstellen in VTM NIEUWS. Daarbij was hij bijzonder scherp voor N-VA, de grote boeman voor zijn partij Groen. “N-VA is de beste lobbyist voor een Franse multinational”, zegt Calvo. “Niet het Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld, ook als de betrokken personen Frans praten.”

Calvo is niet te spreken over de manier waarop N-VA de kernuitstap blokkeert. De Vlaams-nationalisten zijn daarmee de pleitbezorgers voor de Franse multinational Engie, zegt hij. Even onbegrijpelijk vindt Calvo de benoeming van Cédric Frère (de kleinzoon van Albert Frère) in de Nationale Bank, “Franstalig grootkapitaal” volgens hem.

De groene fractieleider gaat zelfs een stapje verder en insinueert dat N-VA zijn Vlaams-nationale roots in de taalstrijd verloochent. “Niet het Nederlands is de belangrijkste taal voor N-VA, maar de taal van het grote geld, ook als de betrokken personen Frans praten.”

Vlaams Belang light
Calvo bestempelt N-VA in zijn boek als ‘Vlaams Belang light’. “N-VA flirt steeds meer met extreemrechts”, zegt hij. “N-VA is aardig op weg om meer te realiseren van het 70 punten-plan van het Vlaams Blok dan van het eigen verkiezingsprogramma.”

Herbekijk hier het volledige gesprek: