Koning en koningin spelen cricket in India

Op de laatste dag van hun staatsbezoek aan India waagden Koning Filip en Koningin Mathilde zich aan een partijtje cricket. In de stad Mumbai kregen ze les van een van de beste cricketspelers van India, Virender Sehwag.

Unicef, de organisatie voor kinderen van de Verenigde Naties, steunt projecten in India om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen om hen zo weerbaarder te maken. Koning Filip en koningin Mathilde wilden het project in de kijker zetten en beslisten daarom om ook een balletje te slaan.

Cricket is de populairste sport in India en zelfs een van de populairste wereldwijd. Blijkbaar was ons vorstenpaar behoorlijk bedreven in de sport. Beiden zijn fervente tennissers en die talenten konden ze duidelijk gebruiken bij het cricketten. De koning sloeg de bal meteen raak en ook de koningin sloeg niet naast de eerste bal.

Achter het korte spelletje sloegen ze nog een praatje met de kinderen. Deze namiddag gaan ze nog naar Zuster Jeanne, die al tientallen jaren woont en werkt in India. Vanavond woont het vorstenpaar nog een optreden van Scala bij en dan zit hun staatsbezoek aan India erop.