Zeker tien doden bij zware overstromingen in Mallorca

In Mallorca zijn zeker tien mensen omgekomen bij zware overstromingen. In het oostelijke dorpje Sant Llorenç des Cardassar staan de straten blank en worden auto’s meegesleurd door het water. Volgens de hulpdiensten zijn er ook gewonden gevallen en worden er nog personen vermist.

Sinds dinsdag heeft het op het eiland hard geregend, soms gepaard met een fikse hagelbui. Volgens de Spaanse krant El Pais viel maar liefst 220 liter water per vierkante meter, waardoor rivieren buiten hun oevers traden en verschillende wegen moesten worden afgesloten.

Huizen liepen onder, en door het wassende water konden sommige autobestuurders hun voertuigen niet meer uit. Minstens tien mensen kwamen om, onder wie een oudere man van 71, een Brits koppel en een Nederlandse vrouw. Een kind is nog altijd vermist. Verder kwamen volgens de regionale hulpdiensten ook nog zes Spanjaarden om het leven.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft het rampgebied intussen bezocht. De regionale overheid van de Balearen heeft drie dagen van nationale rouw aangekondigd.