Dossier President Trump

3 weetjes over Trumps bezoek aan België

Morgen en overmorgen vindt in Brussel de jaarlijkse NAVO-top plaats. Ook de Amerikaanse president Donald Trump zal daarop aanwezig zijn. Trumps komst brengt natuurlijk heel wat met zich mee. Dit zijn drie weetjes over het bezoek van Donald Trump aan ons land.

1.      Trump landt om 21.05 uur

Om precies 21.05 uur vanavond landen Donald en Melania Trump op de luchthaven van Melsbroek met de Air Force One. Van daaruit vertrekken ze met ‘The Beast’, Trumps gepantserde wagen, naar de Amerikaanse ambassade in Brussel. Daar zullen ze overnachten.

2.      2.400 agenten en 1.000 militairen ingezet

Er zijn in totaal 3.400 agenten en militairen ingezet om alles de volgende twee dagen in goede banen te leiden. Het verkeer tegenhouden zal vanavond wel vlot verlopen. Door de WK-match van de Rode Duivels tegen Frankrijk zal er namelijk maar weinig verkeer op de weg zijn.

3.      29 staatshoofden en regeringsleiders op NAVO-top

President Trump woont de NAVO-top bij met 28 andere staatshoofden en regeringsleiders. Morgen en overmorgen worden zij ontvangen door secretaris-generaal Stoltenberg in het NAVO-gebouw in Evere. Hun partners bezoeken ondertussen Waterloo (woensdag) en Tervuren (donderdag).