Manuel (24) wint jackpot van 768 miljoen

Manuel Franco deed sinds zijn achttiende mee aan de Amerikaanse loterij. En dat het heeft geloond, is nog een understatement. De 24-jarige man uit Wisconsin mag de derde grootste jackpot uit de Amerikaanse geschiedenis mee naar huis nemen: 768,4 miljoen dollar (ruim 685 miljoen euro).

De jongeman kocht het winnende lot op 27 maart. Hij zette 10 dollar (omgerekend 9 euro) in. En hij had al direct bij de aankoop een goed gevoel.

Maar dat was nog niets vergeleken met het euforische gevoel dat hem overviel toen bleek dat hij als dé grote winnaar uit de bus was gekomen bij de trekking.

“Het was fantastisch. Mijn hart ging ongelofelijk hard tekeer. Ik voelde het bloed door mijn aderen stromen. Ik schreeuwde het minutenlang uit, zei Manuel tijdens een persconferentie. In Wisconsin mogen lottowinnaars immers niet anoniem blijven.

De man ging de volgende dag naar zijn werk, maar zweette overvloedig en kon het goede nieuws amper verbergen voor zijn collega’s. Hij zou zijn job snel vaarwel zeggen.

De Amerikaan weet nog niet goed wat het volgende hoofdstuk in zijn leven zal inhouden, maar hij wil er wel de nodige tijd voor nemen zodat hij niet op het verkeerde pad komt. Hij heeft een team van advocaten en financiële experts rond zich verzameld om hem daarbij te helpen.

Eén belangrijke beslissing heeft hij al wel genomen. Normaal zou het volledige bedrag gedurende 29 jaar lang worden uitbetaald. Maar Manuel koos ervoor om meteen het cash bedrag van 477 miljoen dollar aan te nemen.

“Nu wil ik alles eerst laten bezinken”, aldus Manuel. “Ik wil de wereld helpen, maar ook mijn toekomst veiligstellen.”