Nieuwe misbruikvideo brengt R. Kelly verder in de problemen

Er is een nieuwe video opgedoken waarin R&B-zanger R. Kelly te zien zou zijn terwijl hij minderjarige meisjes misbruikt. Dat heeft advocate Gloria Allred vandaag tijdens een persconferentie in New York gezegd. De zanger werd in februari in Chicago beschuldigd van seksueel misbruik van vier vrouwen, onder wie drie minderjarige meisjes.

Het was een echtpaar, Gary en Sallie Dennis, dat de nieuwe beelden heeft gevonden. Gary Dennis, vader van twee dochters, verklaarde aan de pers dat hij de video tegenkwam bij het opruimen van oude videocassettes. Eén van die tapes bevatten volgens het etiket sportbeelden en beelden waarvan Dennis dacht dat het een concert van R. Kelly was. Tijdens het bekijken van de video ontdekte de vader naar eigen zeggen echter tot zijn grote ontsteltenis dat het niet om een concertopname ging, maar om beelden van de artiest die “Afro-Amerikaanse minderjarigen misbruikte”.

Niet publiek
De advocate benadrukte dat Dennis de muzikant nooit heeft ontmoet en dat er ook nooit communicatie tussen beiden was. Er werd niet gezegd hoe het echtpaar in het bezit kwam van de tape. De video werd overgemaakt aan de onderzoekers en zal niet openbaar worden gemaakt, aldus nog Allred.

Het is al de derde tape in veertien dagen tijd die, in de nasleep van de documentaire ‘Surviving R. Kelly’, zijn weg naar de speurders vindt. De twee andere tapes werden afgeleverd bij de politie door advocaat Michael Avenatti, bekend als advocaat van porno-actrice Stormy Daniels. Door die tapes is Kelly aangeklaagd voor tien verschillende misdaden.

Allred zei te geloven dat er “nog andere cassettes van R. Kelly in omloop” zijn en riep iedereen die mogelijk in bezit is van dergelijk materiaal op om de beelden over te maken aan de autoriteiten.

Ontkenning
R. Kelly’s advocaat Steve Greenberg ontkent dat Kelly op de betreffende video staat, meldt TMZ. “R. Kelly zegt dat hij niet met minderjarige meisjes op welke tape dan ook staat. Er wordt gezegd dat er iemand op beeld staat die op R. Kelly lijkt, maar dat betekent nog niet dat hij het daadwerkelijk is. En hij is het niet,” aldus Greenberg. 

De man meent dat de geplaagde zanger momenteel een soort schietschijf is. “Elke speculatie van Jan, Piet of Kees wordt meteen als waarheid aangenomen.”