Ook paus spreekt fans 'Super Bowl' toe

Niemand minder dan paus Franciscus heeft een videoboodschap opgenomen voor de ‘Super Bowl’, de finale van het American Footbal. In het stadion zal de pauselijke boodschap op grote schermen worden geprojecteerd.

Deze nacht vindt in de Verenigde Staten het sportevenement ‘Super Bowl’ plaats, ofwel de finale van het American Football. De wedstrijd is het drukst bekeken programma van het jaar: maar liefst 100 miljoen kijkers kluisteren zich op dat moment voor hun televisiescherm.

Al deze toeschouwers mogen zich naast een optreden van Lady Gaga ook verwachten aan een toespraak van de paus. "Grote sportevenementen zoals de 'Super Bowl' zijn zeer symbolisch. Ze bewijzen dat het mogelijk is om een cultuur van ontmoeting en een wereld van vrede te bouwen", zegt de paus in het Spaans.

De paus zegt ook te hopen dat de Super Bowl "een boodschap van vrede, vriendschap en solidariteit" brengt aan de wereldbevolking. "In de sport leren we ons eigenbelang overstijgen, offers brengen, trouw tonen en de regels respecteren."