Kavanaugh ontkent beschuldiging seksueel misbruik

Kandidaat-rechter voor het Amerikaanse Hooggerechtshof Brett Kavanaugh reageert vandaag op zijn beschuldiging van seksueel misbruik. Eerder vandaag getuigde Christine Blasey Ford al in de Senaatscommissie. Hoewel Ford "honderd procent zeker" is van de feiten, ontkent Kavanaugh alles.

Kavanaugh verwijst naar drie andere getuigen die volgens Ford op het feestje waren en die zich naar eigen zeggen de beschuldigingen niet kunnen herinneren.

Democraten
Kavanaugh noemt het openbaar maken van de beschuldigingen van Blasey Ford een poging van de Democraten om hem onderuit te halen, omdat hen op andere manieren niet gelukt was.

Circus
"Dit is een circus", zegt hij. "De consequenties ervan zullen ons voor tientallen jaren bijblijven". Kavanaugh noemt zichzelf het slachtoffer van karaktermoord. Tijdens zijn getuigenis heeft Kavanaugh het zichtbaar moeilijk en barst hij af en toe in tranen uit.

(Meer onder de video)

"Nooit iemand aangerand"
"Ik heb nooit iemand aangerand. Niet op de middelbare school, niet aan de universiteit, nooit", aldus de kandidaat-rechter. Hij stelt niet in vraag dat Christine Blasey Ford ooit aangerand werd, maar het was niet door hem, beklemtoont hij.

Lees ook: Ford over Kavanaugh: "Ze bleven maar lachen"