Brugse binnenstad leeg: "Nog nooit meegemaakt"

In de Brugse binnenstad beleven ze een bijzonder slechte start van de zomer. De lokale horeca klaagt over lege terrassen én de hotelkamers blijven grotendeels leeg. Naar een verklaring is het gissen. 

Het was Karel Hessels, voormalig voorzitter van Horeca Brugge, die de knuppel dinsdagavond in het hok gooide. Met een filmpje op zijn Facebookpagina toonde Hessels, uitbater van Charlie Rockets, de lege straten in de avond. “Doods in volle seizoen. in 25 jaar nog nooit meegemaakt”, aldus Hessels. De reacties lieten niet op zich wachten. Sterker nog: heel wat collega horeca-uitbaters in Brugge sluit zich aan bij de mening. Zo ook één van de koetsiers, die vorige week op Facebook een bericht plaatste met een foto waarop te zien is dat geen enkele koets is uitgereden. “In 36 jaar nooit meegemaakt”, klinkt het daar.

Verklaring?
Een verklaring voor het wegblijven van de toeristen is er niet. Opvallend is dat het stadsbestuur enkele weken geleden pas liet verstaan dat ze géén extra reclame meer zullen maken om dagjestoeristen richting Brugge te lokken en extra wil inzetten op verblijfstoerisme. Al laat ook die laatste categorie het nu afweten, aangezien de hotels een bijzonder lage bezettingsgraad hebben in vergelijking met andere, drukke jaren. Bij het stadsbestuur willen ze de volledige zomer afwachten alvorens conclusies te trekken, aangezien ook augustus traditioneel tot de drukste periode behoort.