Dit is Belgische slachtoffer Istanbul

Het Belgische slachtoffer van de aanslag op de nachtclub in Istanbul is de 23-jarige Kerim A. uit het Limburgse Houthalen-Helchteren. De jonge Belg van Turkse origine was naar Istanbul getrokken om er samen met vrienden nieuwjaar te vieren. Burgemeester Alain Yzermans ging deze namiddag persoonlijk de familie steunen.

"Kerim A. was in Istanbul om het nieuwe jaar te vieren. De familie werd vannacht al ingelicht en is in shock", vertelt Yzermans. "De vader van het slachtoffer is onmiddellijk naar Istanbul vertrokken om meer te weten te komen over de precieze omstandigheden." Het gezin had een restaurant in Houthalen-Helchteren en werkte heel hard. Veel mensen in de gemeente kennen Kerim.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bevestigde vanmorgen al dat er een Belg bij de dodelijke slachtoffers was. Bij de aanval op nachtclub Reina in Istanbul vielen volgens de laatste berichten 39 doden en 65 gewonden. Onder de doden zouden ook minstens 15 buitenlanders zijn, aldus de Turkse autoriteiten.

Bekijk ook: