Ryanair schrapt vandaag 108 vluchten

Piloten bij lagekostenmaatschappij Ryanair leggen vandaag in verschillende Europese landen, waaronder België, het werk neer. Ze vragen betere arbeidsvoorwaarden en de toepassing van het lokale arbeidsrecht. In totaal worden 108 vluchten van en naar ons land geschrapt. De passagiers werden de voorbije dagen op de hoogte gebracht en een alternatieve vlucht of terugbetaling van hun ticket aangeboden. 

Het is intussen de derde dag in twee weken tijd dat er gestaakt wordt bij Ryanair. Eind juli legde het Belgische cabinepersoneel twee dagen het werk neer - meer dan 23.000 passagiers werden toen getroffen.

Ditmaal zijn de piloten aan de beurt, waarbij zowel in België, Duitsland, Ierland, Nederland als Zweden het werk wordt neergelegd. Het cabinepersoneel doet niet mee, maar de vakbonden hebben hen wel opgeroepen om indien mogelijk deel te nemen aan een sit-in op de luchthaven van Charleroi.

Rechtbank
Vanuit de directie is er intussen nog geen signaal gekomen dat ze op de eisen van het personeel wil ingaan. Integendeel: ze probeerde de actie in Nederland te laten verbieden door de rechtbank, maar ving bot. Als er geen toegevingen worden gedaan, valt niet uit te sluiten dat er in de toekomst nog acties volgen.