Opnieuw een plofkraak, dit keer in de Argentabank van Retie

In Retie, in de provincie Antwerpen, is afgelopen nacht een plofkraak gebeurd in een bankkantoor van Argenta. Dat bevestigt de bank aan VTM NIEUWS. Er is veel schade aan het gebouw van de bank, maar niet aan de omliggende gebouwen, bevestigt de directeur van Retie.

Rond kwart voor vier vannacht hoorden de overburen van het gebouw een luide knal uit het Argentakantoor in de Peperstraat in Retie. De buurtbewoners zagen daarna vier mensen wegrijden in een zwarte Audi met Nederlandse nummerplaat. Volgens de burgemeester van Retie, Patrick Geuens, gaat het waarschijnlijk om een gestolen wagen. De dieven hebben volgens de burgemeester ook geld meegenomen, maar dat zou onbruikbaar zijn doordat er uit veiligheid inkt op afgegaan is. Volgens de directie van de bank ging het ook om testbiljetten, waardoor het geld sowieso niet bruikbaar is. 

Door de ontploffing is er veel schade aan de binnenkant van het Argentagebouw. De omliggende gebouwen zouden geen schade hebben. Doordat het een ontploffing was met gaspatroon, is ook ontmijningsdienst DOVO vannacht ter plaatse geweest, zegt de burgemeester nog. De straat is intussen weer vrijgegeven en het Antwerpse parket is een onderzoek gestart.

Volgens Argenta zal het getroffen kantoor enkele weken gesloten moeten blijven voor herstellingswerken. "We contacteren onze klanten om hen te laten weten dat ze terechtkunnen in ons filiaal in Arendonk", zegt woordvoerster Christine Vermylen. 

Het afgelopen jaar is er in België en Nederland al verschillende keren geprobeerd om geldautomaten leeg te halen.