Nieuw verkeersongeval in Watermaal-Bosvoorde: twee kinderen gewond

In Watermaal-Bosvoorde zijn rond 18.00 uur twee voetgangers gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat melden de Brusselse brandweer en de lokale politie van de zone Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde). Het gaat om twee kinderen van 9 en 13 jaar, en niet om een volwassene en een kind zoals eerder werd gemeld. Geen van beiden verkeert in kritieke toestand. 

De aanrijding door een personenwagen gebeurde op het kruispunt van de Delleurlaan en het Antoine Gilsonplein. De twee slachtoffers werden na de aanrijding met een ziekenwagen overgebracht naar het ziekenhuis.

De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk maar volgens de politie zouden de weersomstandigheden een rol kunnen gespeeld hebben. Op het moment van de aanrijding was het immers aan het onweren. Ook zouden beide kinderen volgens een aantal getuigenverklaringen overgestoken zijn toen het voor hen rood licht was maar daarover bestaat nog geen zekerheid. De bestuurder die hen aanreed, legde wel een negatieve ademtest af.