Mislukte plofkraak op postkantoor in Bree

Gangsters hebben afgelopen nacht rond 2 uur geprobeerd een postkantoor in Bree op te blazen. “Ze hadden alles klaargezet, maar de beveiligingsfirma rook onraad en zag de verdachte handelingen. Er is geen ontploffing geweest”, aldus het parket van Limburg. 

Twee gemaskerde personen braken rond 2.45 uur binnen in de toegangsruimte van het kantoor. Ze begonnen met voorbereidingen voor het plegen van een plofkraak in het selfbanking-gedeelte. Een beveiligingsfirma merkte deze voorbereidingen op en ging samen met de politie ter plaatse. De twee gemaskerde personen waren al gevlucht.

Ontploffing vermeden
De politie van de zone CARMA vond er een gasfles en kabels. Een ontploffing werd vermeden. Er is zo goed als geen schade in het kantoor.

De politie telde een perimeter in voor de vaststellingen. Het gerechtelijk lab deed een uitgebreid sporenonderzoek. Het parket van Limburg is bezig met het onderzoek. De federale gerechtelijke politie (fgp) van Limburg zet het onderzoek voort.

Plaag
Uit de cijfers van de Limburgse fgp blijkt dat het al de vijfde plofkraak of poging daartoe is in Limburg in enkele maanden tijd. Eerdere feiten gebeurden in Kinrooi, Lummen, Lommel en Overpelt en nu dus Bree. Ook elders in het land waren er (pogingen tot) plofkraken.