Minderjarige die filmpje maakte van kopschoppers Antwerpen moet ook naar gesloten instelling

De minderjarige die het filmpje maakte van de kopschoppers in Antwerpen moet ook naar de gesloten instelling van Everberg. Dat heeft de jeugdrechter beslist. De politie in Antwerpen heeft de verdachte gisteren opgepakt. Het gaat om een jongen van 16. 

De jeugdrechter heeft besliste gisteren om de twee minderjarige kopschoppers die eerder al werden opgepakt naar de gesloten jeugdinstelling van Everberg te sturen. 

De lokale politie van Antwerpen had de drie opgepakt nadat er een filmpje op sociale media was verschenen waarin een hulpeloze man zonder aanleiding wordt aangevallen. De feiten vonden vermoedelijk plaats in premetrostation Diamant onder Antwerpen Centraal.

De jeugdrechter heeft nu beslist om de drie te plaatsen in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. Daar zullen ze vijf dagen verblijven. De jeugdrechter kan na die vijf dagen beslissen of hun opsluiting met een maand wordt verlengd.

Video
Dries Van Langenhove en Filip De Winter van Vlaams Belang verspreidden het filmpje op sociale media, maar de Lokale Politie Antwerpen kreeg die beelden ook in haar bezit.

Je ziet hoe een ogenschijnlijk dronken man voor een zitbank in een metrostation op de grond zit. Hij wordt er belaagd door twee mannen. “Je portemonnee of je kop”, krijgt hij te horen waarna hij luttele seconden later twee rake schoppen tegen het hoofd krijgt en de man voorover lijkt te vallen. Het lijkt op de beelden ook of een van de twee mannen een mes vast heeft.

De politie is een onderzoek gestart. “We kregen de beelden ook via sociale media vooral door verbolgen jongeren”, zegt Sven Lommaert. “Onze lokale recherche is met een onderzoek gestart. We hebben nog geen weet van een klacht van het slachtoffer.”