Marjolein uit Blind Getrouwd lanceert #stoppesten

Marjolein Faes (36), de lifecoach die afgelopen seizoen deelnam aan ‘Blind Getrouwd’, lanceert #stoppesten. Ze reageert daarmee voor het eerst op de kritiek die ze kreeg op haar huwelijk met Mike. “Ik heb er erg van afgezien.”

Het huwelijk van lifecoach Marjolein met Gentenaar Mike begon als een sprookje, maar dat bleef niet lang duren. Het gevoel kwam maar niet en na enkele weken trok ze de stekker uit de relatie. Dit ten onvrede van heel veel kijkers, die vonden dat ze zich koud en kil opstelde en te weinig moeite deed om de relatie te doen slagen. Ze werd bedolven onder vernietigende commentaar op sociale media.

"Erg afgezien"
“Het ging echt heel ver”, steekt de Antwerpse van wal op de Antwerpse regionale zender ATV. ”‘Go to Hell Bitch’ is het ergste wat in mij opkomt. Ik heb zelf geen Twitter, maar het ging écht heel ver. Ik heb er ook erg van afgezien want ik was gewoon mezelf op televisie.”

#stoppesten
Marjolein besloot daarom, mede op basis van haar ervaringen, een eigen initiatief ‘#stoppesten’ op te starten. Daarin gaat ze de strijd aan tegen (cyber)pesten bij volwassenen. Ze geeft lezingen voor bedrijven om het probleem aan te kaarten en zo goed als mogelijk de wereld uit te helpen.

“Ik voelde moreel verplicht om er iets mee te doen”, zegt Marjolein. “Tijdens de uitzendingen kriebelde het al, maar dan zou de woede het hebben overgenomen. Nu de heisa een beetje gaan liggen is, vind ik het meer gepast.”

Professionele carrière
De Antwerpse verdient de kost als lifecoach en loopbaanbegeleider, het project past dus perfect in haar professionele carrière. “Toen ik het zelf meemaakte, kon het dus niet anders dan dat ik er iets mee deed. Ik wil voornamelijk een bewustwording creëren, want veel mensen durven er nog steeds niet voor uitkomen. Pestgedrag onder volwassenen wordt zwaar onderschat. Het kan veel effecten hebben op je dagelijks leven. Niet alleen op jezelf, maar ook op je omgeving.”