Vluchtmisdrijf Bree: dader aangehouden

De politie heeft de vermoedelijke dader van het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf in Bree opgepakt. Dat meldt het parket van Limburg aan VTM NIEUWS. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Peer. De vrouw blijft aangehouden en zal haar voorhechtenis uitzitten onder elektronisch toezicht. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist.

De jonge vrouw heeft gisteren een 91-jarige vrouw aangereden toen die met haar rollator de weg wilde oversteken. “Dankzij de tips van getuigen hebben we ontdekt wie met de wagen reed die het ongeval veroorzaakte”, zegt persmagistraat Bruno Coppin. De onderzoeksrechter heeft nu beslist dat de vrouw aangehouden blijft. Ze moet haar voorhechtenis uitzitten onder elektronisch toezicht. Het is nog niet duidelijk wanneer ze voor de raadkamer moet verschijnen.

Niet onder invloed
Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vrouw niet met haar eigen wagen het ongeval veroorzaakte en ook niet onder invloed was. Volgens getuigen ging het om een grijze of blauwe Opel die de vrouw aanreed. Het voertuig werd bij het ongeval beschadigd aan de voorruit en er beleven enkele brokstukken achter op de plaats van het ongeval.

De bejaarde vrouw die werd aangereden op de Meeuwerkiezel in Bree overleefde het ongeval niet. Het ongeval gebeurde aan de oversteekplaats bij het woonzorgcentrum Gerkenberg, waar de oude vrouw verbleef.

Foto: HLN